غذاهایی که با پسته کوهی می توان درست کرد

درست کردن چند غذا با پسته کوهی (بنه)

پسته کوهی خواص فراوانی دارد که قبلا به آن اشاره کردیم. کرمانشاه، کرمان، بیرجند از جمله شهرهایی هستند که انواع غذا با بنه درست می کنند.

  • قاتق بنه یا آب بنه

آب بنه از غذاهای محلی کرمان و بیرجند است. برای درست کردن این غذای مقوی مواد زیادی لازم نیست.

قاتق بنه

قاتق بنه

مواد مورد نیاز برای 4 نفر:

پسته کوهی:        نیم کیلو

پیاز متوسط:        2 عدد

آب ولرم:           4 لیوان

نعنا :                  به میزان لازم

نمک:                به میزان لازم

فلفل سیاه:          به میزان لازم

آب لیمو:           یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

پسته های کوهی را می کوبیم و مقداری آب ولرم روی آن می ریزیم تا حالت خمیری به خود بگیرد. این کار را در خراسان جنوبی در ظروفی به نام تقارچه انجام می دهند. آنقد آن را ورز می دهند تا بنه ها به روغن بیوفتد. چند بار این کار را می کنیم و روغن آن را در ظرفی جدا می ریزیم.

وقتی روغن آن تمام شد. 4 لیوان آب ولرم را به آن اضافه می کنیم.

در ظرفی دیگر پیازها را خورد کرده و تا روغن تفت می دهیم.

وقتی پیاز ها سرخ شد به آن نعنا، فلفل سیاه و نمک اضافه می کنیم و کمی تف می دهیم و وقتی که سرخ کردن تمام شد. از روی اجاق بر می داریم و آب لیمو را به آن اضافه می کنیم.

در انتها مواد را به آب بنه اضافه می کنیم.

برای خوردن آن می توان نان خشک در آن خورد کرد و نوش جان کنید.


  • ترشی بنه

برای درست کردن ترشی بنه بهتر است از بنه تازه استفاده کنیم .چون پوست نرم تر و تازه تری دارد.

ترشی بنه

ترشی بنه

مواد لازم برای درست کردن ترشی بنه

پسته کوهی (بنه)              یک کیلو

سرکه                            به میزان لازم

نمک                            به میزان لازم

فلفل قرمز                       به میزان لازم

حبه سیر                         به میزان لازم

سبزی معطر (ترخون و نعناع)

طرز تهیه:

بنه ها را بشویید تا گرد و خاک از آن تمیز شود و روی یک پارچه ریزید تا آب آن کامل خشک شود.

بنه های خشک شده را در شیشه یا دبه ای که می خواهد در آن ترشی نگهداری کنید بریزید.

سپس سبزی ها را روی آن بگذارید. شما می توانید سبزی ها را خورد کرده و با آن مخلوط کنید ولی اگر سبزی را با ساقه روی بنه ها بگذارید عطر و طعم بهتری دارد.

در آخر نمک ، فلفل و حبه های سیر را روی آن بگذارید.

حالا نوبت سرکه ها است که به ظرفمان اضافه کنیم.

شما می توانید سرکه ها را در یخچال یا جای سرد نگهداری کنید.

نکته مهم و جالب این است که بنه سرکه را جذب می کند. پس هر از چندگاهی روی آن سرکه بریزید.


  • خورشت بنه

از جمله انواع غذا با بنه درست می شود. می توان به خورشت بنه اشاره کرد.

خورشت بنه غذایی کرمانشاهی است ولی بیشتر مواد آن از محصولات خراسان جنوبی می باشد.

خورشت بنه

خورشت بنه

مواد لازم برای پخت خورشت بنه

گوشت قرمز یا مرغ                      200 گرم

رب گوجه فرنگی                        2 قاشق غذاخوری

پیاز                                           یک عدد

ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه)       به میزان لازم

طرز تهیه:

این خورشت روغن بسیار کمی لازم دارد چون گوشت خودش در هنگام تف دادن روغن می اندازد و این کار طعم خوبی به غذا می دهد.

یک قاشق غذاخوری روغن را با پیازی که نگینی خورد کرده ایم را تف می دهیم.

وقتی پیازها طلایی رنگ شد زرد چوبه را به آن اضافه می کنیم و سپس بقیه ادویه ها را به آن ضافه می کنیم.

سپس رب به آن اضافه می کنیم و گوشت ها را به مواد اضافه می کنیم. و خوب با هم مخلوط می کنیم.

در قابلمه را می بندیم و می گذاریم که کمی بخار پز شود.

توجه داشته باشید شعله اجاق را کم کنید.

بعد از نیم ساعت بنه را به آن اضافه می کنیم و آب به آن اضافه می کنیم.

می گذاریم تا خورشت جا بیوفتد.