خواص زعفران

خواص شگفت انگیز زعفران

زعفران از ترکیبات شیمیایی متنوعی برخوردار است که عامل اصلی طعم، رنگ و خواص زعفران می باشند.

در تاریخ، موارد بسیاری دیده شده که در نقش دارو برای درمان بیماری های زیر بکار گرفته شده است:

– آسم
– گرفتگی عضلات

یکی از دلایل گرفتگی عضلات پا کمبود میزان پتاسیم، کلسیم و منیزیم باشد. زعفران منبع منیزم و پتاسیم بوده و می تواند در درمان گرفتگی عضلات کمک کند.

– استرس

زعفران دارای سه ترکیب کروسین، پیکروکروسین و سافرانال می باشد که هر کدام یکی از خواص زعفران را ایجاد می کنند. کروسین برای رنگ، پیکروکروسین برای طعم و سافرانال برای بوی خوش آن می باشد.

یکی از مهمترین کاربردهای زعفران که در کتاب الحاوی رازی نیز به آن اشاره شده است، خاصیت ضد افسردگی و اضطراب و بی خوابی است.

کروسین موجود در گلبرگ ها و کلاله زعفران باعث کاهش اضطراب و سافرانال که در کلاله آن قرار دارد، باعث تنظیم الگوی خواب می شود.

– کم خونی و نارسایی قلب

کم خونی به دلیل فقر آهن در بدن به وجود می آید. زعفران دارای میزان آهن زیادی است که می تواند در کنار سایر مکمل ها کم خونی را برطرف کند.

– هم چنین دارای خواص ضد درد است که به عنوان مسکن طبیعی کاربرد دارد.

در علم پزشکی مدرن استفاده از زعفران برای خواص درمانی آن در رفع مشکلات زیر نیز کاربرد پیدا کرده است:

– رفع اضطراب
– درمان سندروم پیش از قاعدگی (PMS)
– درمان مقاومت بدن به انسولین
– دیابت
– سرطان
– بیماری های مرتبط با تخریب سلول های عصبی
– اختلالات یادگیری

اگر چه نقش تعیین کننده ای برای درمان بیماری های بالا بوسیله زعفران هنوز اثبات نشده است ، اما ثابت شده که مصرف این ادویه با ارزش در درمان بیماری هایی چون مشکلات جنسی، افسردگی، سندروم پیش قاعدگی و آلزایمر کاملا موثر است.