انواع زرشک

زرشک انواع مختلفی دارد که می توان آنها را به 5 دسته تقسیم کرد.

انواع زرشک :

1- زرشک سیاه

2- زرشک قرمز

3- زرشک پفکی

4- زرشک دانه اناری

5 – زرشک کوهی

شرایط انواع زرشک

شرایط کشت متفاوت و آب و هوای منطقه و شرایط خشک کردن آن بر زرشک تاثیر می گذارد.

زرشک سیاه (زرشک وحشی) :

زرشک سیاه

زرشک سیاهی یا وحشی که از انواع زرشک می باشد.

زرشک سیاه یک میوه ارگانیک می باشد چون به طور خودرو و در مناطق گرم و خشک مناطق بیرجند و قائنات رشد می کند.

این گیاه چون میوه کمی می دهد و خواص زیادی دارد قیمت بالاتری نسبت به زرشک قرمز دارد.

خواص زرشک سیاه :

زرشک سیاه دارای بربرین ، پالماتین ، آکسی اکانتین ، مالیک اسید ، آسکورییک اسید ، کافئیک اسید ، تانن ، اورسولیک اسید و بتاکاروتن است.

زرشک سیاه دارای ویتامین های گروه B که برای اختلالات عصبی  و پرخاشگری استفاده می شود را دارا می باشد.

1- مناسب برای بیماران قلبی – عروقی

درمان ناراحتی قلبی

درمان ناراحتی های قلبی عروقی با استفاده از زرشک سیاه

زرشک سیاه خون را رقیق می کند و تپش قلب را کم می کند.

2- از بین بردن عفونت های بدن

اثر آنتی باکتریایی زرشک سیاه باعت می شود عفونت گلو ، دستگاه گوارش و ریه را از بین ببرد.

3- تقویت حافظه :

تقویت حافظه

زرشک سیاه با داشتن بربرین باعث تقویت حافظه می شود.

زرشک سیاه از طریق کمک به زیست ملکول های مغزی مانع از کارافتادگی حافظه می شوند.

4- مناسب برای رژیم لاغری

رژیم لاغری با استفاده از شربت زرشک سیاه

رژیم لاغری یک ماهه با استفاده از شربت زرشک سیاه

زرشک سیاه به دلیل وجود بربرین در آن باعث چربی سوزی و حتی کاهش شاخص توده بدنی می شود.

5- درمان کم خونی :

افرادی که کم خونی مینور دارند یکی از میوه هایی که می تواند به خون سازی کمک کند و جایگزین قرص فولیک اسید شود ، زرشک سیاه است. دمنوش زرشک سیاه باعث خون سازی در بدن می شود.

6 – کنترل دیابت نوع 2

وجود بربرین در زرشک سیاه کمک می کند تا بدن انسولین بیشتری تولید کند. دمنوس زرشک سیاه قندخون را کاهش می دهد.

زرشک قرمز

انواع زرشک

زرشک از محصولات خراسان جنوبی و منطقه قاینات دارای انواع بسیاری است.

زرشک قرمز عمده ترین زرشک در ایران می باشد که برای مصارف خانگی از این نوع زرشک استفاده می شود.
انواع زرشک قرمز به دلیل طریقه خشک کردن و منطقه برداشت آن متفاوت است که بر سه نوع زرشک پفکی ، زرشک دانه اناری و زرشک کوهی تقسیم می شود.

زرشک پفکی

زرشک پفکی

یکی از مرغوب ترین نوع زرشک، زرشک پفکی می باشد.

زرشک پفکی یکی از مرغوب ترین و پرطرفدار ترین نوع زرشک می باشد. این نوع زرشک دارای رنگ قرمز روشن و باد کرده و سبک می باشد.

طریقه خشک کردن زرشک پفکی

سالن های خشک کردن زرشک پفکی

زرشک برای خشک کردن درسالن هایی که گرم و خشک است و فاقد رطوبت است نگهداری می شود.

فصل برداشت زرشک اواسط پاییز می باشد. میوه های زرشک را با شاخه از درخت جدا می کنند و در تالارهای تاریک و خشک به مد 3 تا 6 ماه نگهداری می کنند.

به دلیل زمان زیادی که سپری می شود تا زرشک خشک شود ، طعم و رنگ آن طبیعی و مطلوب است.

زرشک دانه اناری

زرشک دانه اناری

زرشک دانه اناری دارای رنگ تیره تر و خشک تر است.

زرشک دانه اناری چون در معرض نور مسقیم خورشید خشک می شود رنگ تیره تری داشته و دانه های آن پهن است و از کیفیت پایین تری نسبت به زرشک پفکی برخوردار است.

طریقه خشک کردن زرشک دانه اناری

طریقه خشک کردن زرشک دانه اناری

زرشک دانه اناری را در زیر نور مستقیم خورشید نگهداری می کنند.

در فصل برداشت که همان اواسط پاییز می باشد. زرشک به جای اینکه با شاخه جدا کنند خوشه های آن را از درخت جدا می کنند و زیر نور مستقیم خورشید خشک می کنند.

خرید زرشک اناری از باربِری اِکسپورت

زرشک کوهی

زرشک کوهی

زرشک کوهی یک نوع زرشک است که در مناطق مرطوب رشد می کند.

زرشک کوهی در مناطق مرطوب مانند شمال کشور رشد می کنند و به دلیل خودرو بودن ارگانیک است. به همین دلیل رنگ ، عطر و طعم بهتری دارد.

زرشک کوهی مانند زرشک سیاه به دلیل کمیابی قیمت بالاتری نسبت به انواع زرشک دیگر دارد.